info@e-chopperhurennoordwijk.nl 0252 – 340 885 / 06 - 25 09 33 98

E-chopperhurenNoordwijk.nl

Frequently asked <span class="blue-text">questions</span>

Frequently asked questions kortweg F.A.Q, ofwel de veelgestelde vragen!
e scooter huren Noordwijk SPEV logo header
e-chopper-scooter-huren-noordwijk-duin-bollenstreek

Veelgestelde vragen

Wat is een E-Chopper?
Een E-chopper is een elektrisch aangedreven scooter met een stoere uitstraling. Het uiterlijk is gebaseerd op de voor iedereen welbekende Harley Davidson, echter is de E-chopper 100% elektrisch.
Heb ik voor het rijden op een E-chopper een rijbewijs nodig?

Voor het rijden op een E-Chopper moet je in het bezit zijn van een geldig brommercertificaat of rijbewijs B. Daarnaast dient de berijder minimaal 16 jaar te zijn. Kijk voor meerijdende kinderen bij “Kan een kind mee achterop”.

Welke verkeersregels gelden er voor het rijden op een E-Chopper?
Voor het rijden op een E-Chopper gelden de verkeersregels die ook voor fietsers gelden. Zo dien je van het fietspad gebruik te maken als dat er is en mag je niet op de stoep rijden. Ook bellen en naast elkaar rijden is verboden.
Moet je een helm dragen als je op een E-Chopper rijd?

In Nederland geldt voor berijders van snorfietsen (waar de E-Chopper onder valt) vanaf 1 januari 2023 een helmplicht. Uiteraard zorgen wij voor een passende helm.

Wat is de maximum snelheid van een E-Chopper?
Een E-Chopper gaat niet harder van 25 km/uur. O.a. hierdoor valt hij volgens de wet onder de categorie bijzondere bromfietsen. Met de E-Chopper mag u dus op het fietspad en op de weg. Waar een fietspad is, blijft u op het fietspad.
Krijgen we een route mee of kun je zelf je route bepalen?
Uiteraard hebben we voor jullie al een mooie route gemaakt met alle bezienswaardigheden in de omgeving. Deze is te downloaden naar je mobiele telefoon. Onze e-choppers zijn voorzien van een telefoonhouder met oplader. Op deze manier kun je tijdens je e-scooter tour op een veilige manier navigeren en genieten van de omgeving en elkaar. Daarnaast laad je telefoon ook op tijdens het rijden. Je kunt er ook voor kiezen zelf je eigen route te bepalen.
Kan een kind mee achterop?

Onze E-choppers zijn bedoeld voor 1 persoon en niet geschikt voor meerijdende kinderen. Kinderen jonger dan 8 jaar moeten verplicht een veilige zitplaats hebben met voldoende steun aan rug (bijvoorbeeld een kinderstoeltje), handen en voeten. Deze is echter niet aanwezig op een E-chopper. Wettelijk gezien mag je een kind onder de acht jaar ook niet los voor je laten zitten op de scooter. Voor grotere kinderen is het zadel te klein.

Hoever kan ik met een volle accu rijden?

De E-Chopper wordt altijd meegegeven met een volle accu. U kunt ervoor kiezen één van onze routes te rijden. Trekt u zelf uw eigen plan? Houdt u er dan rekening mee, dat u met een volle accu ca. 40 – 45 km kunt rijden. Uiteraard hangt dit ook af van het gewicht van de bestuurder, eventuele tegenwind, hoogteverschillen in de route, etc. Wij garanderen echter 40 km.

Heeft de E-Chopper opbergruimte?
De E-Chopper heeft geen opbergruimte. U kunt ervoor kiezen om een rugzak om te doen met daarin de benodigde spullen voor onderweg.
Bent u verzekerd?
De E-Chopper is tijdens de tocht WA-verzekerd. In geval van gemaakte schade aan de E-choppers komt dit voor uw eigen rekening en valt dit onder uw eigen risico. Eventuele schade dient direct na afloop te worden vergoed en kan worden verrekend met de uitstaande borg.
Kan ik een meerijdende gids bestellen die ons vergezelt?
Dit is uiteraard mogelijk, maar hiervoor betaal je wel een toeslag (prijs is afhankelijk van de datum / weekdag en onder voorbehoud van beschikbaarheid).
Is het mogelijk om een op maat gemaakte E-Chopper Tour te organiseren vanaf een andere locatie?
Uiteraard! Tegen meerprijs leveren wij onze E-choppers ook op uw gewenste locatie en maken desgewenst voor u een op maat gemaakte route. Neem contact met ons op voor een voorstel op maat.
Kan ik een E-chopper tour maken met een grote groep?
Uiteraard is dat mogelijk. Wij kunnen zelfs groepen tot 200 personen een E-chopper tour laten maken. Ook is het mogelijk een E-chopper tour te combineren met één of meerdere andere activiteiten. Neem contact met ons op voor een voorstel op maat.
Hoe kan ik een E-chopper tour reserveren?
Via deze site kunt u heel makkelijk een E-chopper tour online reserveren. Volg de stappen via het online reserveringssysteem en ontvang binnen enkele minuten een boekingsbevestiging in uw mailbox.
Hoe weet ik of mijn betaling is geslaagd?
Na het afronden van de boeking voor E-Chopper Tours, ontvang je binnen 5 minuten een bevestigingsmail. Als je deze e-mail niet hebt ontvangen, controleer dan je spam. Nog geen e-mail? Geen paniek en contacteer ons via email (info@e-chopperhurennoordwijk.nl) of telefonisch (+31 (0) 252 – 340 885)
Slecht weer en uw boeking?

Wij krijgen veel vragen van mensen die hun boeking willen verplaatsen, omdat er “wellicht” een regenbui voorspeld is.

Uiteraard hebben wij het weer niet in de hand. Wat wij wel weten is dat het weer aan de kust onvoorspelbaar is, en dat voorspellingen iedere keer wijzigen. Om deze reden kijken wij pas 12-24 uur voor aanvang naar de weersverwachtingen.

Wanneer kan een boeking verschoven worden?
Normaliter gaan onze E-chopper tours gewoon door, omdat men zich op het weer kan kleden. Alleen bij extreem slecht weer (bijvoorbeeld storm en/of permanente harde regen) bieden wij de mogelijkheid de boeking kosteloos te verschuiven naar een nader te bepalen datum.

Indien de weersvoorspellingen extreem slecht zijn, mailen wij onze boekers.
U kunt dan aangeven of u wilt verschuiven of niet.

Antwoord op je vraag niet gevonden?

Antwoord op je vraag niet gevonden? Geen paniek, gebruik het contactformulier, stuur een email naar info@e-chopperhurennoordwijk.nl of bel ons op 0252 – 340 885.